Boktips...

Här kommer ett litet boktips för er som gillar dårhus , asylums , state hospitals eller vad man väljer att kalla dessa platser för mentalpatienter...Denna bok innehåller mest en massa fotografier på dårhus i USA och visar både exteriörer , interiörer och en hel del annat kul som fanns i och omkring dessa skrämmande anläggningar !Det finns en hel del gamla tecknade förslag på hur dom skulle se ut...


Dessa byggnader var ofta mycket spektakulära i sin utformning och gav ofta intryck av att vara fina palats och även ibland slottsliknande i sitt utseende !

På den tiden när dessa byggdes var det ingen  som ifrågasatte hur mycket det kostade .
Man var bara glad att nån ville ta hand om alla dårar och  många såg då sin chans att passa på att bygga dessa fantastiska byggnader.
Staten betalade frikostigt och byggherrarna fick briljera fritt i byggnadskonst !!!

Många av dessa instutioner lades ner i början av 90-talet när reformer kom som sade att folk inte längre skulle låsas in som förr i tiden.
På grund av  dyra driftskostnader och senare även förfall , så revs och rivs än idag många av dessa fantastiska byggnader !Som tur är så har det fotograferats mycket på dessa platser innan dom försvinner ur historien och denna bok är ett litet urval av några av dem ställen som fanns och rester av det som fortfarande finns kvar !

Men trots att många av dessa gamla dårhus såg fina ut , så var det många gånger en hemsk plats där många människor slutade sina dagar !

Det finns en del bilder på gamla E.C.T maskiner , tvångströjor och annat smått och gott...


Det finns även en del bilder på anatomiska teatrar där man forskade på döda patienter för att lära sig mer om sinnessjukdom , bilder från diverse patient rum och även från bårhus där man slutligen hamnade...

Bilden ovan är från ett bårhus och stenarna i bakgrunden är ännu inte använda  gravstenar. Man slutade ju oftast att existera som människa och blev ett nummer i stället.
Man fanns inte längre som person !!!

Slutligen hamnade man på en av alla dom anonyma gravplatserna...


Detta är en stor bok på drygt 200 sidor och innehåller som sagt mest foton men ochså lagom mycket information om dessa skrämmande men vackra platser .

Om du nånsin vill ha en bok om dessa ställen , så rekommenderar jag denna !!!

Man kan ju förstå att dessa platser är mytomspunna och har blivit föremål för spökhistorier , filmer och sägner !!!
Tezz´s födelsedagspresenter !!!

För några dagar sen fyllde Tezz år !!!
Då gäller det ju att hitta lite passande presenter...
Mitt val föll på tre böcker om seriemördare som är ett av hennes största intressen  , en bok om död i största allmännhet, halsbandet jag visade i förra inlägget och ett par gamla ögonproteser från ca 1940 !!!


En närbild på Tezz´s extra par ögon och halsbandet...


"Damn your eyes !!!"

Small gift...

Eftersom att Tezz snart fyller år , så måste man ju hitta nån cool födelsedagspresen!!!
Har några fixade redan men hittade en lite kul sak som jag bara var tvungen att köpa !!!


Ett litet halsband bestående av en liten chloroform flaska !!!

Bäst att man är vaksam framöver... Man vill ju inte bli sövd av Tezz på samma sätt som skurkarna gjorde i Tintin serierna !!!

RSS 2.0